Linkuri accesibilitate

Dmitri Peskov: eliberarea pilotului ucrainean Nadia Savcenko nu va ajuta la îmbunătăţirea relaţiilor dintre Moscova și UE


Rusia afirmă, prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, că eliberarea pilotului ucrainean Nadia Savcenko, după aproape 2 ani de detenţie, nu va ajuta la îmbunătăţirea relaţiilor dintre Moscova si Uniunea Europeana. Aceasta evoluţie nu poate fi considerata ca un factor care sa modifice in mod semnificativ atmosfera dintre Moscova si Bruxelles, pe care, citam, „noi am dori sa o vedem mai constructiva”.

Nadia Savcenko a fost eliberata ieri din detenţie în schimbul a doi cetăţeni ruşi care au luptat in estul Ucrainei.

Uniunea Europeana ar urma sa decidă in perioada următoare daca sa menţină sau nu sancţiunile impuse asupra Moscovei pentru anexarea Crimeii si rolul jucat in estul Ucrainei. Sancţiunile ar urma sa fie ridicate sau menţinute după 1 iulie. Reamintim ca recent, coordonatoarea politicii externe si de securitate a Uniunii Europene, Federica Mogherini, a declarat că nu se pune problema anularii sancţiunilor deoarece Moscova nu a respectat in totalitate acordurile de Minsk, convenite intre Uniunea Europeana, Rusia si Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG