Linkuri accesibilitate

Micii făcători de mişmaşuri faţă cu marele mişmaş


Iulian Ciocan în țara morilor de vînt
Iulian Ciocan în țara morilor de vînt

Făcători de mişmaşuri mici sînt cîtă frunză şi iarbă, iar existenţa lor a creat un mediu prielnic pentru producerea marelui mişmaş.

Aşadar, marea escrocherie – furtul a milioane de euro din trei bănci autohtone - a avut loc. Se poate spune că e, într-adevăr, unul din cele mai mari mişmaşuri ale tranziţiei moldoveneşti. Iar curios în acest context mi se pare iată ce.

Realitatea cu amănuntul și Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:59 0:00
Link direct

Ce atitudine faţă de marele mişmaş au mai micii făcători de mişmaşuri, de pildă, vînzătorii care îţi vînd marfă dubioasă sau care nu vor să-ţi dea bonul?

Cum văd oare dispariţia milioanelor de euro din bănci şoferii care îşi parchează maşinile unde le vrea muşchiul?

Ce părere oare au despre dispariţia banilor din bănci pasagerii care în trolee şi autobuze nu vor să ia biletele de la taxatori?

Ce cred despre dispariţia sumelor uriaşe din bănci vameşii-poliţiştii-medicii-profesorii-funcţionarii care iau mită de cîteva sute sau cîteva mii de lei?

Ce cred despre furtul milioanelor din bănci cumetrii cu funcţii care îşi ajută rudele puse pe carieră şi pe căpătuială?

Ce cred despre acest mare mişmaş elevii care copiază la BAC?

Ce cred despre marele mişmaş cohortele numeroase ale celor care se ocupă cu mişmaşuri mai mici? Îi fac cu ou şi cu oţet pe cei care au scos banii din bănci? Sau îi invidiază? În fond, asta nu mai are mare importanţă. Important e că făcători de mişmaşuri mici sînt cîtă frunză şi iarbă. Şi existenţa lor a creat un mediu prielnic pentru producerea marelui mişmaş.

XS
SM
MD
LG