Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În această dimineață are loc o sedinta în plen a Parlamentului.

Tot dimineata se intruneste si Comisia Nationala de Integritate.

Experti din tari europene vor discuta la hotel Codru, la o masa rotunda, despre cum s-a dezvoltat societatea civila in lumea post-sovietica in cei 25 de ani care au trecut de la dezmembrarea URSS.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00
Link direct

Platforma „Demnitate si Adevar” organizeaza o conferinta de presa intitulata „Riscurile fraudării alegerilor de catre regimul Plahotniuc”.

Ministrul moldovean de externe Andrei Galbur se află la Tbilisi, la invitatia omologul sau, si va participa la ceremoniile consacrate celor 25 de ani de independență a Georgiei.

Ministrul apărarii Anatol Şalaru este in Bulgaria.

Miine isi incheie vizita in Moldova echipa de experti a Fondului Monetar Internaţional, care nu a avut insa si mandat de negociere un eventual acord cu Moldova, ci doar de observare.

Pe plan international, astazi este ziua naţionala a Georgiei. La parada militara de la Tbilisi pentru prima data vor defila si echipamente militare grele americane – cele care au participat la exercitiul NATO-Georgia „Noble partner”. In Caucazul de Nord s-a anuntat că in toamna, in luna septembrie, armata rusa va organiza un mare exercitiu militar.

In Japonia la Ise Shima incepe astazi summitul Grupului celor 7 tări cu mare dezvoltare economica. Preşedinţia grupului, care pina acum doi ani s-a numit grupul celor 8, implicind si Rusia, este detinuta de Japonia. La intilnirea la virf a liderilor acestor șapte tari - Statele Unite, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia si Marea Britanie - se va discuta despre evolutia economiei globale, terorism, criza umanitara si conflictele in desfăşurare. Nucleul acestui grup al celor 7 a fost constituit in 1975 din liderii celor șase puteri economice ale lumii in acel moment, dar a inceput sa funcţioneze ca o organizatie cu șapte membri din 1985.

Uniunea Europeana este si ea prezenta la reuniunile la virf ale grupului, reprezentată de catre Presedintele Consiliului European si presedintele Comisiei Europene.

XS
SM
MD
LG