Linkuri accesibilitate

Premierul român Dacian Cioloș a discutat cu vicepreședintele american Joe Biden despre reformele din R. Moldova


Continuarea progresului în domeniul reformelor va consolida dezvoltarea democratică și economică a României și parteneriatul economic dintre România și Statele Unite ale Americii, a spus vicepreședintele american Joseph Biden în timpul unei întâlniri, marți, la Washington, cu prim-ministrul român Dacian Cioloș, se spune într-un comunicat al Casei Albe, citat de Agerpres.

În perspectiva summitului NATO din 8-9 iulie de la Varșovia, Joe Biden și Dacian Cioloș au discutat despre nevoia de consolidare a capacității de descurajare a NATO și de apărare pe flancurile de est și de sud ale Alianței în Europa. „Am solicitat și am obținut promisiunea că vom fi susținuți pentru întărirea cooperării la Marea Neagră, cooperare militară la nivel naval”, a declarat premierul român, după întrevederea cu vicepreședintele american.

Cei doi au vorbit, de asemenea, despre importanța dezvoltării sectorului energetic al României pentru securitatea energetică europeană și au subliniat necesitatea de a sprijini și accelera eforturile de reformă ale Republicii Moldova, se mai spune în comunicatul Casei Albe.

XS
SM
MD
LG