Linkuri accesibilitate

Din motive care omoară logica, noua lege interzice afișele și panourile electorale, obiectele inscripționate, de pildă pixurile, insignele sau ceștile...

Legea e bună cînd nu e nebună. Un exemplu proaspăt vine de la București. Au loc alegeri locale. Se alege Primarul. Oare?

O lege nouă a schimbat regulile de campanie. Din motive care omoară logica, noua lege interzice afișele și panourile electorale, obiectele inscripționate, de pildă pixurile, insignele sau ceștile, pliantele care promovează un candidat sau un partid. Rezultatul e unic și ridicol.

În oraș, nu există nici un semn că se alege șeful orașului. Multă lume a auzit ceva la televizor, dar nu cunoaște bine candidații pe care e chemat să îi voteze.

Legea care organizează alegeri spre a le anula e un exemplu tipic pentru Parlamentul României. Vorba „mai catolic decît papa” și găsit concretizarea. Parlamentarilor li s-a cerut să dea garanții de egalitate și ordine în camapniile electorale. A triumfat ideea după care alegerile care nu se văd sînt cele mai corecte.

XS
SM
MD
LG