Linkuri accesibilitate

Liderul socialiștilor Igor Dodon a spus la Tbilisi că „familia tradițională” din Moldova e supusă „unor atacuri masive”


Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat din nou că „familia tradițională” ar fi supusă „unor atacuri masive”, relatează Unimedia. În discursul ținut în capitala Georgiei, la al X-lea Congres Mondial al Familiilor, Dodon a susținut că „lichidarea înţelegerii tradiţionale a familiei şi căsătoriei ca o relaţie legală între bărbat şi femeie” ar fi scopul unor „tehnologii concrete precum feminismul, dreptul de gen, protecţia minorităţilor sexuale şi justiţia juvenilă”.

Astăzi, 17 mai, este Ziua Internațională împotriva homofobiei și transfobiei, iar la Chișinău a început festivalul comunității LGBT„ Moldova Pride 2016”, cu participarea ambasadorilor Italiei și Statelor Unite.

Pe 27 aprilie, în ultima ședință a Parlamentului înainte de Paști, Dodon a încercat, fără succes, să pună pe agenda legislativului abrogarea legii egalității de șanse, singura care apără și drepturile minorității LGBT, alături de drepturile altor minorități.

În aceeași ședință a Parlamentului, Mitropolitul Moldovei, Vladimir, declara între altele că legea egalității de șanse ar fi o înjosire a creștinilor moldoveni, care ar alcătui în opinia lui 98% din populație. Sâmbătă, 14 mai, Mitropolia Moldovei a organizat la Chișinău un „Marș al tăcerii în sprijinul familiei tradiționale”.

XS
SM
MD
LG