Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Pentru astăzi este programată o nouă ședință de judecată în dosarul fostului premier Vlad Filat judecat sub acuzația de corupție în dosarele furtului miliardului. Ex-prim ministrul Filat respinge învinuirile ce i se aduc.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00
Link direct

Conducerea Ministerului Culturii va oferi detalii despre organziarea la Chișinău a Zilei Internaționale a Muzeelor.

În capitală începe conferința internațională „Asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil: Provocări şi soluţii”. Evenimentul este organizat în contextul celor zece ani de la lansarea reformei sistemului de protecţie a copilului în Republica Moldova.

Asociaţia Micului Business organizează o conferință de presă cu tema: „Guvernarea distruge agresiv micul business. Guvernarea ignorează condiţiilе Acordului de Asociere cu UE cu privire la dezvoltarea micului business.Guvernare antireforme: monopolizare şi oligarhizareа есоnоmiei”.

Din agenda internațională pregătită de Reuters:

La Beijing, președintele Chinei, Xi Jinping, se va întâlni cu șeful executivului din Afganistan, Abdullah Abdullah.

La Atena are loc inaugurarea oficială a gazoductului transadriatic TAP, la eveniment participă premierul Greciei Alexis Trispras.

Premierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, are programată o vizită la Baku, Azerbaidjan.

Premierul danez Lars Lokke Rasmussen se va întâlni cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, pentru a discuta despre criza refugiaților, situația economică în Europa și conflictul din Ucraina și Federația Rusă.

XS
SM
MD
LG