Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Mai multe organizatii civice importante din Moldova, printre care Coaliţia ONG pentru apărarea drepturilor civice, Centrul Informaţional pentru Drepturile Omului, GenderDoc-М, Coaliţia pentru Nediscriminare, HomoDiversus, Centrul Jurnalismului Independent, Asociaţia Presei Independente, Promo-LEX organizeaza la Chisinau o conferinţa de presă despre „respectarea şi promovarea drepturilor civice şi politice în Moldova”.

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, va vorbi si ea cu jurnalistii despre bursele de la Universitatea de Stat din Comrat.


Ambasada Republicii Cehe în Republica Moldova anunță deschiderea Zilei Filmului țărilor din Grupul Visegrad în cadrul Festivalului Cultural European care are loc în perioada 15-20 mai (Orășelul European din Grădina Publică „Ștefan cel Mare). Orăşelul European a fost inaugurat simbata la Chisinău în prezenta ambasadorului Uniunii Europene in Moldova, Pirkka Tapiola, si a preşedintelui Moldovei, Nicolae Timofti.

Pe plan regional, la Minsk se află, sosit de ieri, ministrul rus de externe Sergei Lavrov.

La Bonn incepe astazi o conferinta consacrata incalzirii globale. Reuniunea va dura 10 zile.

La Moscova soseşte pentru o vizita de patru zile, premierul vietnamez Nguyn Xu Phoc.

Secretarul de stat american John Kerry calatoreste din Arabia Saudita la Viena. Mîine, impreuna cu Serghei Lavrov, el va prezida o reuniune legata de evolutiile din Siria, unde razboiul de cinci ani a facut sute de mii de victime si milioane de refugiati.

La Cannes continua Festivalul international al filmului.

XS
SM
MD
LG