Linkuri accesibilitate

Ministrul adjunct al apărării din SUA dă asigurări Rusiei că scutul anti-rachetă din Polonia nu pune în pericol forțele ruse


Ministrul adjunct al apărarii din Statele Unite, Robert Work ,a declarat la ceremonia de vineri din Polonia, de inaugurare a unui segment al scutului antiracheta american, că este un scut defensiv si că nu pune în pericol Rusia, aşa cum sustine Moscova. „Rusii se tem ca acest scut le amenintă intr-un fel fortele strategice. Asa cum a spus si secretarul general NATO in România si adjunctul secretraului de stat, este imposibil ca aceste rachete sa ameninte rachetele strategice rusesti. Este pur si simplu imposibil.”

Baza militară de la Redzikowo este situată la 250 km de enclava rusă Kaliningrad, iar lucrările la scutul antirachetă se vor încheia în 2018. Rusia consideră instalarea scutului antirachetă in România si Polonia o încălcare directă de către Statele Unite a Acordului de eliminare a rachetelor cu rază medie de acțiune din 1987, poziție respinsă de Washington.

XS
SM
MD
LG