Linkuri accesibilitate

Invitatul de astăzi este Ion Surdu.

„Pe site-ul Moldnova.eu găsiți un articol despre circumstanțele în care doi dintre cei patru tineri din Găgăuzia reținuți în iunie 2014 pentru acuzații de trădare și extremism au fost eliberați din arest.

Cei doi tineri au ieșit de după gratii în urma unor presiuni de la Comrat. Însuși avocatul acestora s-a aratat nedumerit de faptul că procurorii nu au cerut prelungirea termenului de arest, iar autoritățile de la Comrat văd în această acțiune o cedare din partea Chișinăului. Aflați din articol de ce procurorii moldoveni au acceptat eliberarea acestora.

Tot pe Moldnova.eu am făcut o comparație dintre banii promiși de guvernul de la Chișinău sportivilor care vor câștiga medalii la Jocurile Olimpice și sumele pe care le promit alte guverne. Constatăm că recompensele Guvernului Filip sunt cu mult peste cele promise de autoritățile țărilor care se clasează pe primele locuri: SUA, Germania sau Rusia. Totuși, există și guverne care promit prime astronomice pentru medaliați.

Editorialistul Ion Mischevca face o trecere în revistă a politicienilor care și-au declarat deja intenția de a participa în cursa prezidențială. Acesta crede că iniţiativa privind identificarea unui candidat unic este sortită eşecului, din cauza rânzei proverbiale a moldoveanului. „Nu poţi împăca varza cu capra, mai ales atunci când interesul poartă fesul”, scrie editorialistul.

De asemenea, vă propunem să citiți pe moldnova.eu și un reportaj despre pasiunea a trei femei de a confecționa manual păpuși din stofe naturale.”

XS
SM
MD
LG