Linkuri accesibilitate

V.Putin: scutul antirachetă pe care Statele Unite l-au activat în Europa este un pas către o nouă cursă a înarmării


Președintele Vladimir Putin inspectează noile echipamente militare ale armatei ruse, Soci, 12 mai 2016.

Atât administrația americană cât și conducerea NATO au declarat în repetate rânduri că scutul nu este îndreptat împotriva Rusiei.

În cadrul unei întrevederi la Soci cu înalți funcționari din domeniul militar, Putin mai spus că acum Moscova își va ajusta cheltuielile bugetare pentru a neutraliza „amenințările emergente'' la adresa Rusiei”, relatează agenția de presă Reuters.

Joi, la Deveselu în România a fost activat un element al scutului american antirachetă, iar vineri au început în Polonia lucrările la următorul sistem din acest scut.

Atât administrația americană cât și conducerea NATO au declarat în repetate rânduri că scutul nu este îndreptat împotriva Rusiei.

Președintele Putin crede însă că scopul scutului este de a „submina” arsenalul nuclear al Rusiei:

Alături de desfășurarea unor nave transportând rachete Aegis în Marea Mediterană și de alte elemente ale scutului antirachetă în Polonia, obiectivul din România este „încă un pas către șubrezirea securității internaționale și începutul unei noi curse a înarmării.'

Liderul de la Kremlin a mai spus că Rusia nu se va lăsa atrasă în această cursă, dar va continua să își reînarmeze forțele armate și navale și va cheltui fondurile aprobate, într-o manieră care va „confirma actualul echilibru strategic de forțe''.

XS
SM
MD
LG