Linkuri accesibilitate

John Brennan: ISIS „este mai mult decit o organizatie, este un fenomen. O vedem nu doar in Siria si Irak, ci si in Libia, Nigeria si alte tari.”

La cinci ani dupa uciderea lui Osama bin Laden, directorul CIA il vizeaza pe cel care conduce gruparea terorista Statul Islamic, ISIS. Care este strategia agentiei? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

La aniversarea a cinci ani de la uciderea lui Osama bin Laden, directorul Agentiei americane de informatii si contrainformatii, John Brennan, a spus ca eliminarea sefului gruparii teroriste ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, ar avea „un impact mare”.

John Brennan, directorul CIA
John Brennan, directorul CIA

Brennan a declarat la un post de televiziune ca in ciuda disparitiei lui Bin Laden, gruparea Al Qaida continua sa fie o amenintare si ca ISIS nu este doar o organizatie, este un „fenomen”. „Am distrus o buna parte din Al Qaida. Nu este complet eliminata” – a spus directorul CIA, continuind „Trebuie sa raminem concentrati asupra acestei misiuni”. Brennan este de parere ca fenomenul ISIS va ramine o problema ani de zile, de-acum incolo.

Abu Bakr al-Baghdadi la Mosul în 2014
Abu Bakr al-Baghdadi la Mosul în 2014

Intrebat daca eliminarea lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, este la fel de importanta ca aceea a lui Bin Laden, Brennan care acorda rar interviuri a fost transant. „El este important si vom distruge ISIS, nu am nici o indoiala” – a arata directorul, continuind „Trebuie sa eliminam conducerea care coordoneaza organizatia si initiaza aceste atacuri oribile”. “Daca punem mina pe Baghdadi, asta va avea un impact asupra organizatiei. Si va fi resimtit. Dar este mai mult decit o organizatie, este un fenomen. O vedem nu doar in Siria si Irak, ci si in Libia, Nigeria si alte tari. Trebuie sa raminem concentrati pe distrugerea tuturor partilor organizatiei” – a spus directorul CIA.

XS
SM
MD
LG