Linkuri accesibilitate

Platforma „DA” anunță reluarea protestelor luni, 25 aprilie


Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” a anunțat dumincă seară că protestul va fi reluat luni , 25 aprilie, în centrul Chișinăului, în Piața Marii Adunări Naționale.

Andrei Năstase, liderul Platformei „DA” i-a îndemnat totodată pe manifestanți la acțiuni de nesupunere civică, relatează Tribuna.md

Mii de persoane au participat duminică, 24 prilie, la protestul organizat la Chișinău de Platforma „DA”, la care s-a cerut demisia guvernului și organizarea de alegeri generale anticipate odată cu alegerile prezidențiale programate pentru 30 octombrie.

Pe de altă parte, Șeful Inspectoratului General de Poliție Alexandru Pînzari a anunțat că a fost pornită o urmărire penală împotriva organizatorilor protestului pentru dezordini în masă . Pînzari a mai spus că o persoană a fost reținută pentru 72 de ore, că 14 polițiști au avut „de pătimit”, și că doi civili au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ciocnirile între poliție și manifestani au avut loc pe strada Bulgară, unde se crede că ar locui omului de afaceri și lider democrat Vlad Plahotniuc.

Mai mulți reprezentanți ai organizațiilor societății civile și ai unor partide politice între care PLDM, Partidul Liberal Reformator, s-au asociat protestului de duminică al Platformei „DA”.

XS
SM
MD
LG