Linkuri accesibilitate

Organizatorii protestului de la Chișinău au anunțat că vor demonstra în PMAN pînă la demisia guvernului (GALERIE FOTO)


Liderii Platformei DA îndeamnă oamenii să nu recurgă la violență.

În centrul capitalei, cateva mii de simpatizanți ai Platformei Demnitate și Adevăr cer demisia Guvernului și organizarea de alegeri parlamentare anticipate concomitent cele prezidențiale.

Reporterii Europei Libere relatează că manifestanții au pichetat clădirea executivului, pentru a chema conducerea statului la dialog.

Protestatarii intenționau să se așeze pe peluza din jurul executivului, dar polițiștii, aliniați în câteva coloane, nu le-au permis.

Participanții la protestat au votat și o nouă rezoluție, în care se spune că înstituțiile statului, în special cele de drept, au devenit și mai „dependente”, că Republica Moldova este total captivă și că unica soluție sunt alegerile anticipate, prezidențiale și referendumul.

Liderul Platformei DA Andrei Năstase a afirmat că se cere stabilirea de urgență a datei alegerilor anticipate și prezidențiale.

Manifestanții s-au îndreptat spre una din străzile centrale din capitală, unde se crede că ar locui liderul PDM, Vladimir Plahotniuc. Aici au avut loc îmbrânceli între protestatari și polițiști, dar fără urmări serioase.

Între timp, o altă coloană de protestatari a ajuns la clădirea cunoscută drept Global Business Center, sediul companiilor omului de afaceri și politicianul democrat Vlad Plahotniuc.

Corespondenții Europei Libere relatează că sediul GBC este înconjurat de câteva cordoane de polițiști, iar intrarea în clădire este blocată de trei autocare.

Liderii Platformei DA îndeamnă oamenii să nu recurgă la violență, asta după ce mai mulți protestatari au încercat să miște din loc unul din autocarele ce blochează intrarea în curtea GBC.

Organizatorii acțiunii de duminică au anunțat că vor protesta în Piața Marii Adunări Naționale până la demisia Guvernului, fără a specifica un termen exact. (Editor Diana Răileanu)

Previous Next

XS
SM
MD
LG