Linkuri accesibilitate

Bulgaria combate cu metode vechi traficul ilegal de persoane


Refugiați lîngă granița cu Bulgaria
Refugiați lîngă granița cu Bulgaria

Apropierea la o distanță mai mică de 300 de metri de frontieră se va putea face numai după informarea Poliției.

Concomitent cu dislocarea unor unități ale armatei dealungul frontierei cu Turcia, în scopul opririi traficului ilegal de migranți în Bulgaria au fost introduse reguli noi de înregistrare și deplasare a civililor în zona de granița și formate detașamente de voluntari.

În urma ședinței Consiliului consultativ pentru securitate națională primul ministru Boiko Borisov a anunțat că la frontiera cu Turcia și Macedonia au fost trimiși primii 300 de militari. Ei vor avea, împreună cu poliția de frontieră, sarcina de a opri grupurile de migranți ce intră ilegal în țară.

Jurnal de corespondent: Petio Petkov
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

„Prietenii noștri greci din păcate nu pot face față afluxului de migranți, a spus Borisov. NATO, deasemeni, nu a putut până acum opri traficul ilegal prin Marea Egee. Criza politică în Macedonia va genera probleme în ceea ce privește paza frontierei cu Grecia. Acordurile internaționale nu funcționează cum trebuie. În aceste condiții, a adaugat el, Bulgaria face față problemelor. Migranții sunt prinși, fie și la frontiera cu Serbia, și duși la centrele pentru refugiați. Și aceasta în condițiile crizei în care Europa a eșuat total.”

Patrulele mixte vor fi îndreptate spre zonele cele mai vulnerabile. Cu încălzirea vremii se așteaptă ca numărul de migranți ilegali să crească.

Legat de aceasta a fost modificat regimul de mișcare a cetățenilor bulgari în zona de graniță. Apropierea la o distanță mai mică de 300 de metri de frontieră se va putea face numai după informarea Poliției. Măsura este îndreptată împotrivă traficanților de migranți.

Vor fi activate grupuri de voluntari – foști militari sau polițiști care însă nu vor avea dreptul de a-i aresta pe cei care traversează ilegal frontiera. La Svilengrad a fost deja format un detașament de 100 de voluntari. La nivel național există deja organizații în sprijinul armatei și poliției cu 6 000 de membri.

Fără a intra în detalii, primul ministru Boiko Borisov a avertizat despre „existența unor planuri de destabilizare a Macedoniei, Greciei și Serbiei. Bulgaria, a spus el, este amenințată de un aflux masiv de migranți la care se adaugă o serie de acțiuni destabilizatoare în plan politic intern”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG