Linkuri accesibilitate

Este posibil să asistăm la lansarea celei mai masive inițiative ecologice din lumea corporată.

Cea mai mare companie din lume ca nivel de capitalizare, firma americană Apple, a lansat în cooperare cu una din marile organizații de conservare a mediului, WWF, o inițiativă care ar putea trezi în mulți dintre cei care nu sunt neapărat ecologiști un interes sporit pentru protejarea naturii.

În ultima vreme compania Apple a avut mai multe inițiative „verzi”, sau ecologice, dar probabil aceasta va fi cea mai vizibilă, ajungând la milioane de clienți. Compania a lansat joi, 14 aprilie, programul numit „Apps for Earth” („Aplicații pentru planeta Pământ”). Timp de 10 zile în App Store, 27 de aplicații îndrăgite, inclusiv Angry Birds 2, Jurassic World: The Game și SimCity BuildIt vor avea conținut ecologic adăugat.

În plus, Apple a creat împreună cu organizația internațională pentru protecția mediului World Wildlife Fund o nouă aplicație, numită Together (Împreună), care oferă ceea ce numește „Povestea Pământului”, înaintea Zilei Pământului (Earth Day), care se va marca la 24 aprilie. Una dintre atracțiile aplicației este că posesorii de IPhone sau IPad vor putea de exemplu să exploreze diferite habitate exotice prin simpla rotire a telefonului sau tabletei.

Banii cheltuiți pentru cumpărarea acestor aplicații sau pentru cumpărarea altor mărfuri prin intermediul lor vor fi oferiți organizației World Wildlife Fund, ca s-o ajute să promoveze inițiative pentru stăvilirea schimbării climei și pentru alte proiecte ecologice.

„Washington Post” scrie că dată fiind mărimea magazinului de aplicații App Store, care are milioane de utilizatori în 155 de țări, ca și popularitatea extraordinară a unor aplicații (Angry Birds 2 a fost descărcată de 85 de milioane de ori, de exemplu), este posibil să asistăm la lansarea celei mai masive inițiative ecologice din lumea corporată.

Aceasta nu este prima aventură ecologică a firmei Apple. „WP” amintește că în octombrie compania a lansat o nouă strategie pentru energie solară în China, iar în martie anul trecut a anunțat că 93% din instalațiile de producție și cercetare ale firmei Apple în lumea întreagă folosesc energie regenerabilă.

Inițiativa „Apps for Earth” a fost salutată pe Twitter de actorul american Leonardo di Caprio, cunoscut activist pentru mediu care este și ambasador ONU pentru combaterea încălzirii climei. De asemenea, creatorii de aplicații au salutat inițiativa: „E genul de lucruri pe care le facem cu drag”, a spus Patrick Liu, managerul Studioul Rovio de la Stockholm, directorul creativ al aplicației Angry Birds 2. Liu a spus că în cadrul programului „Apps for Earth”, aplicația va avea un nou nivel care va sublinia importanța conservării oceanului planetar.

Ca să exploreze noile nivele ale aplicațiilor cunoscute, jucătorii nu vor trebui să meargă în App Store, întrucât noutățile se vor descărca automat.

XS
SM
MD
LG