Linkuri accesibilitate

Panama Papers: „gaz pe focul mocnit al Revoluţiei Anti-Sistem care se coace peste tot în lume” (contributors.ro)


Tatăl tînărului Valeriu Boboc despre o „taină” ce se va dezlega într-o zi... (Adevărul).

Ediția centrală a cotidianului Adevărul publică un articol semnat Dan Anghel, în care tatăl tânărului Valeriu Boboc, mort în protestele de stradă din 7 aprilie 2009, bănuiește dedesubturi incomode pentru mulți de vreme ce nu s-a lămurit nimic de ce i-a pierit fiul. Omul spune că acolo e o „taină”, care poate se va dezlega într-o zi, dar deocamdată e clar că schimbarea de direcție obținută atunci de protestatarii pro-europeni s-a cam pierdut pe drum. „Da, sunt probleme, a sărăcit populaţia, dar asta e din cauza guvernării, care a păşit greşit şi nu a făcut reformele aşa cum trebuie. Atunci s-a deschis o cale bună pentru Moldova, a fost stârpit regimul comunist, care nu mai are cale de întoarcere, noi avem numai o direcţie”, iar aceasta nu poate fi decât spre Europa, a declarat Victor Boboc agenției IPN, de unde citează autorul articolului. Declarația e întregită cu o reluare sintetică a evenimentelor de la Chișinău, din aprilie 2009.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:07 0:00
Link direct

Iulian Chifu se ocupă în Evenimentul zilei de practica deja curentă la Moscova de a opera cu mercenari în teatre de război precum Siria sau estul Ucrainei. Analistul vorbeste despre modalitati indirecte prin care Vladimir Putin si-a asigurat aceasta posibilitate de a se declarat neimplicat militar, dar totusi de a actiona: trupe spetznaz, luptătorii companiei private Wagner și alte categorii de „voluntari”. Victimele din rândul lor sunt decorate post mortem, familiile primesc despagubiri, iar dovezile ar fi fost puse în circulație de presa din Federația Rusă.

Scandalul internațional al firmelor din paradisul fiscal din statul Panama preocupă și comentatorii de la București. Valentin Naumescu scrie pe contributors.ro despre implicațiile generale: va turna „gaz pe focul mocnit al Revoluţiei Anti-Sistem care se coace peste tot în lume, sub diverse denumiri şi platforme ideologice. Nu numai bugetele şi sistemele financiare clasice sunt lovite de aceste dezvăluiri, ci şi întreaga ordine politică internaţională, care îşi arată unui public din ce în ce mai nemulţumit de guvernarea şi guvernanţa de astăzi intestinele putrede şi moralitatea decrepită a unei «generaţii a păcii» care şi-a atins limitele”.

XS
SM
MD
LG