Linkuri accesibilitate

Mari traficanți de droguri și persoane și companii afectate de sancțiuni americane și UE între clienții firmei Mossak Fonseca din Panama


Din documentele făcute publice în așa-numitul scandal „Panama Papers” reiese că firma de avocatură Mossack Fonseca din Panama are printre clienți mari traficanți de droguri și persoane sau companii care se află sub sancțiunile impuse de Statele Unite sau Uniunea Europeană, a relatat miercuri cotidianul german Süddeutsche Zeitung, cel care a primit inițial datele sustrase de la firma de avocatură panameză. Cotidianul german susține că pe lista de clienți ai cabinetului figurează „traficanți de droguri din Mexic, Guatemala, și Europa de Est”, care sunt supuși sancțiunilor.

Tot Süddeutsche Zeitung precizează că „cel puțin 22 de persoane și cel puțin 24 de companii” cu care Mossack Fonseca a făcut afaceri s-au aflat sau se află pe liste vizate de sancțiuni americane sau europene. Între timp, firma de avocatură Mossack Fonseca, aflată în centrul scandalului „Panama Papers”, a susținut marți că a fost victima unui atac informatic operat de pe servere străine și că a depus o plângere în justiție.

XS
SM
MD
LG