Linkuri accesibilitate

În Olanda este ziua referendumului privind asocierea Ucrainei la UE


În Olanda va avea loc miercuri, 6 aprilie, referendumul privind asocierea Ucrainei la Uniunea Europeană. Olandezii vor fi întrebați dacă sprijină sau nu ratificarea acordului de asociere.

Referendumul este consultativ, adică fără putere juridică. Potrivit sondajelor de opinie din Olanda, majoritatea respondenților ar fi împotriva asocierii Ucrainei la Uniunea Europeană, acord pe care 27 din 28 de țări membre deja l-au ratificat.

Săptămâna trecută, premierul olandez Mark Rutte, a cărui țară deține președinția rotativă a Uniunii Europene, a spus săptămâna trecută că Ucraina nu ar trebui niciodată să adere la UE. „Noi credem că Ucraina trebuie să întrețină bune relații și cu Europa, și cu Rusia. Asta nu ar fi cazul dacă Ucraina ar adera la UE”, a declarat premierul Mark Rutte.

Tot în ajun de referendumul din Olanda, președintele ucrainean Petro Poroșenko s-a văzut implicat direct în scandalul Panama Papers, investigațiile care au scos la iveală că mai multe importante figuri internaționale ascund și spală bani în zone off-shore.

XS
SM
MD
LG