Linkuri accesibilitate

Sufletul meu se hrănește cu zîmbete...


Victoria Chicu
Victoria Chicu

Un jurnal săptămînal de Victoria Chicu.

Victoria Chicu, nascută la 21 februarie 1998 în orasul Chisinau, este eleva la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din capitală. Consilier in Consiliul Local al Copiilor si al Tinerilor. Pasionată de fotografie.

Luni

M-am trezit cu gindul ca vreau sa maninc, mi-a venit o pofta nebuna de macaroane, dar voi manca terci pentru ca dimineata asa e sanatos. Ajungind la scoala, ca de obicei, incep a improsca cu zimbete si a prinde imbratisarile colegilor si profesorilor. Aceasta fiind cea mai buna metoda de a oferi un dram de fericire sufletului, o doza de energie, fiindca sufletul nostru, cel putin al meu se hraneste cu zimbete, imbratisari, saruturi si complimente. Aceasta deja e o traditie pentru mine si citiva profesori: ca de fiecare data cind ne vedem ne cuprindem si ne sărutam pe obraz.

La lectia de biologie am prezentat un power point cu tema „Importanta postului”. Am ales aceasta tema, deoarece chiar mi-era interesant ce efecte are postul asupra organismului nostru. Si am aflat ca postul ajuta la detoxificarea organismului, este si ca o dieta pentru a slabi, perioada aceasta de post ne fereste de bolile cardiovasculare, in post organismul se vindeca atat trupeste cit si sufleteste, glicemia scade, postul ne intinereste si ne prelungeste viata. Am inceput sa tin post si vreau sa-l tin pina la sfirsit. Este o buna metoda si pentru educare.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:02 0:00
Link direct

Trecind pe linga niste cersetori mi se rupea inima, pentru ca vad suferinta lor si neajutorarea. As vrea intr-o zi sa discut cu cel putin unul din ei... sa aflu cum a ajuns intr-o asa situatie, chiar nu au gasit o solutie, sunt slabi de fire, n-au caracter si tarie, sau chiar viata i-a doborit atat de tare ca nu se mai pot scula in picioare si au ramas lipiti de pamint. As vrea sa-i ajut sa-si refaca viata, dar deocamdată, nu am cum si cu ce. Insa unii nu sunt asa de neajutorati cum par, acestea se prefac si e obijduitor cind se folosesc pur si simplu de pomana pe care le-o dai. Dar Dumnezeu cu ei, sa-i ajute sa mearga pe calea cea dreapta.

Marti

Sunt un om fericit! M-am trezit..., admir un rasarit nou de soare, merg, vad, aud, simt... Ah ce placut e sa-ti analizezi si sa-ti pretuiesti darurile primite de la Dumnezeu.Ce placut e sa te lasi dusa de valurile vietii, sa primesti asa totul cum este, sa-ti revezi familia, sa iesi cu prietenii la plimbare, sa te joci cu un copil, sa mangai un caine/o pisica, sa privesti in ochii persoanei iubite, sa ai fluturi in stomac, sa fii iubita si apreciata...; ce placut e pur si simplu sa-ti traiesti viata, sa o iubesti asa cum este ea. E pur si simplu o minune faptul ca noi traim.

La lectia de limba si literatura română profesoara ne-a vorbit de faptul ca trebuie sa vedem in tot si in toate lucruri bune, o invatatura. Si trebuie sa fim multumiti de tot ce avem, sa-i multumim lui Dumnezeu pentru tot, pentru ca ne-a dat in calea noastra oameni buni, rai, rebeli, intelepti, interesanti, plicticosi, creativi, darnici, egoisti etc. Si sa ne lasam pe mina Tatalui Ceresc, pentru ca el stie ce face cu noi. Credeti in el si viata va fi mai pura!

Miercuri

Deseori atrag atentia la fețele oamenilor ce merg pe linga mine, mimicile feței lor ma amuză uneori. E interesant sa-i urmaresti, unii sunt seriosi, altii veseli, unii cinta, altii vorbesc... Dar cel mai mult iubesc sa analizez copiii, pentru ca de la ei mai multe invat uneori decit de la cei mari. De la pici invat cum sa ma bucur de orice fleac, sa zimbesc indiferent de vremea de afara, dar de la maturi invat doar ce sa fac ca sa supravietuiesc in aceasta lume cruda. Poate ca de asta maturii sunt atat de seriosi cu viata, ei uita să fie mai firesti, mai veseli, mai curajosi in a iubi si a fi fericiti cu adevarat. Viata nu e atit de complicata cum pare daca te uiti din alt unghi. Ma ingrozeste maturitatea. Vreau sa mai fiu copil. Iubesc viata de copil si adolescent.

Joi

Am incercat sa analizez conflictul dintre parinti-copii, cand mama ii repeta acelasi lucru de multe ori odraslei sale sau ca sa ia exemplu de la alt copil pentru ca acelaar fi mai bravo, sau conflictul dintre oricare doua persoane - cind pe noi cineva ne compara cu altcineva asta ne face sa ne enervam, sa ne simtim neapreciati si neintelesi, de aici apare dorinta nebuna de a deveni CINEVA UNIC, cel mai bun, ca sa nu fim noi comparati cu cineva ci ceilalti sa se compare cu noi. Sa nu uitam ca orice conflict aparut trebuie discutat. Pentru ca doar analizind si distrugind radacinile neintelegerii poti pune capat disputei. In familia mea ne exista conflict intre generatii. Sunt o fericita!

Vineri

Ma scol ascultind muzica. Nu-mi inchipui viata fara muzica. Eu n-o ascult cu urechile ci cu sufletul; tocmai de asta cind ea rasuna simt ca ajung intr-o alta lume, calma, linistita, blajina, ajung la divin. Asa iubesc eu sa-mi incep diminetile, cu pozitivism si cu muzica buna. Repede a trecut saptamina..., prea repede trece timpul, ma tem ca uneori nici nu voi mai observa cum trece viata din cauza activitatilor cotidiene, dar sper ca nu va fi asa, imi doresc sa raman la fel de meditativa si senina. Analizand cat de repede trece timpul incepi cu adevarat sa pretuiesti fiecare clipa si incerci sa ti-o traiesti cit mai productiv.

La lectia de matematica am avut o tema noua, eu iarasi nu vad sens in unele teme, la ce bun ne trebuiesc in viata? Da, sunt de folos, dar nu toate, asta e si intrebarea mea de ce sa invatam si ceea ce nu ne foloseste? Si totusi imi place matematica, mi se da usor, cred ca e datorita faptului ca am avut mereu profesori de aur. Am avut un noroc mare de dascali buni.Ei sunt acei care ne deschid ochii la realitate si ne dau uneori aceleasi sfaturi ca si parintii.

XS
SM
MD
LG