Linkuri accesibilitate

Măsuri sporite de securitate la frontiera bulgaro-elenă


Migranți la granița cu Grecia, în apropiere de localitatea Gevgelija, Macedonia
Migranți la granița cu Grecia, în apropiere de localitatea Gevgelija, Macedonia

Bulgaria va construi o instalație de sârmă ghimpată la frontiera cu Grecia pentru a împiedica trecerea ilegală a migranților.

Închiderea rutei prin Macedonia și Serbia ar putea devia traficul de migranți spre Bulgaria. Primul ministru, Boiko Borisov, a declarat în parlament că se impun măsuri urgente pentru întărirea pazei la frontiera cu Grecia. Problema a devenit și mai actuala în lumina atacurilor teroriste de la Bruxelles. Premierul a mulțumit deputaților că au permis participarea forțelor armate la paza frontierei.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

Vizând ultimele decizii ale liderilor europeni pentru rezolvarea crizei refugiaților, Borisov a mai declarat că nu așteaptă surprize dinspre frontiera cu Turcia. În schimb, probleme mai grave vor putea veni dinspre Grecia. Spre deosebire de cele din Macedonia, a spus el, taberele de refugiați în aceasta țară oferă condiții mizere în pofidă celor 700 de milioane de euro alocate din bugetul Uniunii.

Boiko Borisov
Boiko Borisov

Partidul ultranaționalist „Ataka” a introdus în parlament propunerea privind ridicarea de urgență a unei instalații de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei bulgaro-elene. Ministrul apărării, Nikolai Nencev, a declarat că armata este pregătită să înceapă lucrările de construcție în zonele cele mai sensibile. El a anunțat că, de căteva ori, grupuri mari de migranți au pornit spre frontiera cu Bulgaria însă au fost oprite de forțele elene de ordine.

Nencev a calificat drept foarte bună colaborarea cu Macedonia în problema migranților. Președintele acestei țări, Gheorghi Ivanov, a adus, în timpul ultimei sale vizite la Sofia, hărți în limbă arabă destinate migranților ilegali cu rute care traversează Bulgaria în direcția României și Serbiei.

Austria a cerut măsuri sporite de securitate la frontiera de sud a Bulgariei. După atacurile teroriste de la Bruxelles a fost întărit controlul la punctele de frontieră, inclusiv pentru cetățenii Uniunii Europene.

XS
SM
MD
LG