Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chisinau are loc o sedinta pleanara a Parlamentului, iar jurnalistii anunță continuarea protestelor solicitind sa aibă acces in Parlament si nu doar sa vada dezbaterile de la televizoarele amenjate in Biroul de presă.

Asociatia de Politica Externa organizeaza o discutie despre „consolidarea capacităţilor instituţionale in domeniul nediscriminării – o prioritate pentru Ministerul de Interne si subdiviziunile sale”.

Agentia Nationala pentru Reglementare în Energetica anunta modalitatea noua de formare a preturilor la produsele petroliere.

Jurnalistii de la Asociatia Presei Independente vor discuta despre manipularea informatiei si distorsionarea ei, la un club de discutii intitulat STOP FALS.

La Chisinau, asistentul secretarului general al ONU pentru drepturile omului Ivan Şimonovici își incheie vizita cu o conferinta de presă.

La Washington incepe sumitul internaţional pe teme de securitate nucleara globala, reuniune la care Rusia – una din puterile nucleare ale lumii – a anuntat că nu va participa. La summit participa zeci de sefi de state si de guverne, dar putini au sansa sa aibă si intrevederi bilaterale cu presedintele american Barack Obama. Pina acum au fost anunţate intrevederile bilaterale ale presedintelui american cu omologul sau de la Beijing, cu premierul Japoniei, si cu presedintele Coreii de Sud.

La Washington se afla de ieri și presedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. Pe agenda sa este o intrevedere cu vicepreşedintele american Joe Biden.

La New York, coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europene, Federica Mogherini, va prezenta o informare Consiliului de Securitate ONU.

Între evenimentele din regiune, ministrul georgian de externe Mikail Janelidze se afla în vizită în Letonia.

XS
SM
MD
LG