Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Grigori Karasin, începe o vizită la Chișinău. Diplomatul de la Moscova se va întâlni cu premierul Pavel Filip și cu ministrul afacerilor externe Andrei Galbur, iar în seara acestei zile se va deplasa la Tiraspol.

Continuă vizita de documentare în Republica Moldova a asistentului Secretarului General al Națiunilor Unite pentru drepturile omului, Ivan Šimonović.

Congresul autorităților locale își exprimă îngrijorarea în cadrul unei conferințe de presă privind o posibilă blocare a legii prin care auto­ri­tă­țile locale au dobân­dit drep­tul de a schimba des­ti­na­ția tere­nu­ri­lor și de a se adresa direct la Cur­tea Con­sti­tu­țio­nală, în cazu­rile în care sunt încăl­cate prin­ci­pi­ile auto­no­miei locale.

Oficiul Avocatului Poporului va prezinta un raport privind respectarea drepturilor omului în Republica Moldova pe parcursul anului trecut.

Curtea de Conturi examinează în cadrul şedinţei publice Raportul auditului de conformitate asociat cu elemente de performanţă, cu tematica: „Rezultă impact benefic sistemul de management şi control intern asupra gestiunii economice 2014 a Agenţiei „Moldsilva”?”

Pentru astăzi este programată o nouă şedinţă de judecată în cazul fostului premier Vlad Filat,

Centrul pentru Jurnalism Independent şi programul ONU „Femeile în politică” organizează o şedinţă a clubului de presă cu tema: „Femeile în politică – de ce batem pasul pe loc timp de 10 ani”.

Din agenda internațională:

Secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, se află în Tunisia, iar vizita sa are în centrul atenției problema lipsei locurilor de muncă.

Premierul italian Matteo Renzi merge în Statele Unite ale Americii.

Președintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, se va afla la Tel Aviv.

XS
SM
MD
LG