Linkuri accesibilitate

„Statele Unite sunt alături de Belgia și țările Europei în fața acestei tragedii”


Secretarul de stat american John Kerry înîtmpinat de Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles
Secretarul de stat american John Kerry înîtmpinat de Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles

Într-o scurtă escală la Bruxelles, secretarul de stat John Kerry oferă sprijin american în anchetarea actelor de terorism.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, a făcut o escală la Bruxelles pentru convorbiri despre cooperarea împotriva terorismului, în urma exploziilor de marți pe aeroportul și în metroul din capitala belgiană, soldate cu 31 de morți și 270 de răniți.

Chiar la aterizarea lui John Kerry pe aeroportul de la Bruxelles, care este încă închis în urma atacurilor, un oficial american a anunțat că printre cei uciși au fost identificați și doi cetățeni ai Statelor Unite.

Călătoria de cinci ore la Bruxelles a secretarului de stat american a fost planificată în grabă, acesta întorcându-se de la Moscova, unde a spus că atacurile subliniază nevoia stringentă de unitate în lupta cu gruparea Statul Islamic, care și-a revendicat responsabilitatea.

„Aș vrea să știți că Statele Unite se roagă și plâng alături de cei cărora le-au fost răpite ființele dragi, inclusiv doi americani, precum și alături de numeroșii răniți în aceste atacuri odioase”, a spus Kerry, după convorbiri cu premierul belgian, Charles Michel.

„Statele Unite sunt alături de Belgia și țările Europei în fața acestei tragedii. Vom continua să acordăm orice asistență va fi necesară la investigarea acestor acte atroce de terorism și deferirea celor responsabili justiției”, a spus Kerry.

Premierul belgian a exprimat și el condoleanțe pentru moartea celor doi americani, dar nici una din părți nu a oferit detalii despre identitatea celor uciși.

Charles Michel a spus că prezența lui John Kerry la Bruxelles și sprijinul Statelor Unite este importantă pentru Belgia și Europa în aceste momente. „Dorim să cooperăm și să facem tot ce se poate mai bine în aceste chestiuni foarte sensibile”, a spus premierul belgian, fără a intra în detalii.

În timpul escalei la Bruxelles, secretarul de stat american s-a mai întâlnit cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Țările Uniunii Europene au promis joi că-și vor spori cooperarea pentri a combate cu mai mult succes jihadiștii Statului Islamic.

Agenda lui John Kerry la Bruxelles a inclus întrevederi și cu alți oficiali belgieni și europeni, precum și o depunere de flori la memorialul de la aeroport al victimelor atacului de marți.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG