Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Ziua începe cu o şedinţă a Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică.

Tot astăzi se întrunește și Consiliul Superior al Magistraturii.

Ministerul Tineretului şi Sportului va lansa, în cadrul unei conferințe de presă, Programul de asistenţă pentru consolidarea şi dezvoltarea consiliilor raionale și municipale ale tinerilor pentru anul curent.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link direct

Institutul „Viitorul” organizează o dezbatere publică privind instituirea şi utilizarea unui nou impozit pe drumuri, administrarea resurselor Fondului Rutier şi alte chestiuni legate de întreţinerea şi dezvoltarea drumurilor locale şi naţionale.

În după amiaza acestei zile, Deputata PCRM, Elena Bodnarenco, urmează să se prezinte la Centrul Naţional Anticorupţie pentru a fi audiată, în calitate de martor, pe marginea unor declaraţii publice despre o presupusă tentativă de corupere.

La Chișinău și Tiraspol se desfășoară cea de-a 15-a ediţie a Festivalului de film francofon. Intrarea este liberă.

Din agenda internațională:

Se așteaptă ca tribunalul Donețk din regiunea rusească Rostov, să pronunțe astăzi sentința în cazul pilotului ucrainean Nadejda Savcenko. Ea este acuzată de implicare în uciderea a doi jurnaliști ruși în timpul luptelor din estul Ucrainei, în vara lui 2014. Prin intermediul avocaților săi, Nadejda Savcenko a declarat că nu recunoaște instanța ce-i examinează cazul și nici verdictul final care va fi pronunțat.

Președintele american Barack Obama își continuă vizita în Cuba, într-o primă asemenea călătorie în ultimii aproape 90 de ani. Ultima vizită a unui președinte american în Cuba a avut loc în 1928. Statele Unite și Cuba au reluat oficial relațiile diplomatice în iulie anul trecut, după o pauză de peste 60 de ani.

La Bruxelles are loc cea de-a cincea reuniune a Adunării Parlamentare Euronest, la care participă și o delegație din partea Republicii Moldova. În cadrul reuniunii, deputaţii din ţările Parteneriatului Estic şi membrii Parlamentului European vor discuta mai multe rezoluţii referitoare la politica externă şi ameninţările externe la adresa securităţii țărilor din Uniunea Europeană și a celor din Parteneriatul estic.

XS
SM
MD
LG