Linkuri accesibilitate

La Bruxelles, poliția l-a împușcat mortal pe un suspect de terorism


La Bruxelles, lunetiștii din forțele speciale de poliție l-a împușcat mortal pe un suspect de terorism. Procuratura belgiană a anunțat pe 15 martie că polițiștii care verificau un apartament dintr-o suburbie „au fost atacați de una sau mai multe persoane care au deschis focul în momentul în care oamenii legii au deschis ușa”.

Cinci ore mai târziu, poliția a luat cu asalt clădirea și „l-a ucis pe suspectul care era înarmat cu un Kalașnikov”, a spus un reprezentant al procuraturii, precizând că operațiunea continuă.

Patru polițiști au fost răniți în urma raidului efectuat în legătură cu atacurile teroriste de la Paris din noiembrie 2015, în care și-au pierdut viața 130 de oameni. Răspunderea pentru atacurile din Franța și-a asumat-o organizația teroristă Statul Islamic.

La Bruxelles, raidul poliției l-a avut ca țintă pe Salah Abdeslam, principalul suspect de organizarea atacurilor de la Paris. Abdeslam și complicele său Mohamed Abrini se află încă în libertate.

Anterior, în Belgia, 11 oameni au fost arestați sub acuzația de implicare în atacurile din Franța, dintre care 8 mai sunt însă în așteptarea sentinței.

XS
SM
MD
LG