Linkuri accesibilitate

Cel puțin 32 de persoane au fost ucise și altele mai mult de 100 rănite în explozia unui automobil capcană la Ankara


Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Explozia a avut loc la Guvenpark, districtul Kizilay, un important nod comercial și de transport. Mai multe vehicole între care un autobuz au luat foc în zonă.

Luna trecută, un atac cu bombă împotriva unui convoi militar a ucis tot la Ankara 29 de oameni și a rănit altele zeci.

BBC citează ziarul turc „Hurriyet”, cu declarația că explozia de duminică a avut loc aproximativ lui ora 18:41 ora locală, iar zona a fost evacuată în cazul unui eventual al doilea atac. Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Se relatează că premierul Ahmet Davutoglu a convocat o reuniune de urgență a guvernului său.

Potrivit ziarului „Hurriyet”, președintle Recep Erdogan, care se afla la Istanbul, a fost informat despre atac de către ministrul de interne, și urmază să se întoarcă la Ankara duminică.

ÎSe așteaptă ca numărul victimelor să crească.

Atacul cu bombă de luna trecută a fost revendicat de o grupare militantă kurdă, Șoimii Libertății din Jurdistan (TAK), care a scris pe site-ul său că a fost o ripostă la adresa politicii președintelui turc Erdogan.

Autoritățile turce însă au pus acel atac pe seama unui sirian care făcea parte dintr-o altă grupare kurdă.

În octombrie 2015, 100 de oameni au fost uciși de doi atentatori sinucigași la o demonstrație kurdă pentru pace în Ankara.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG