Linkuri accesibilitate

Invitatul de astăzi este Tudor Iașcenco

„Avem mai multe știri legate de sărbătoarea de 8 martie, dintre care se deosebește știrea despre o acțiune organizată de Biserica „Sfântul Vasile” de la Poiana Mărului din Orhei, care a organizat o colectare de ajutoare umanitare pentru cele 336 de deținute de la Penitenciarul Rusca.

Noi continuăm rubrica „Cere socoteală pentru banii publici”. Este vorba de alocarea și cheltuirea banilor publici de Primăria Rezina. În ultimii doi ani, în Rezina, conform cifrelor oficiale au fost cheltuite aproape două milioane de lei pentru iluminare stradală, dar lumea nu vede efectul acestor cheltuieli. Orașul este iluminat foarte prost, de aceea se bănuiește că acești bani au fost spălați și nu au soluționat problema. Pentru anul curent, se prevăd iar cheltuieli în mărime de aproximativ șase milioane pentru același domeniu. Noi ne-am propus să luăm la control cum vor fi cheltuiți acești bani concret.

O altă rubrica este „Interese și averi la vedere”. Este vorba de conflictul de interese care se observă în mai multe autorități publice locale, unde în subordinea primarilor lucrează soții, surori, frați, copii etc.

În același ziar mai avem un interviu cu Vadim Brânzan, unul din cei nouă candidați pentru funcția de guvernator, originar din Rezina. Dacă ar reveni în țară, ca și mulți alți tineri plecați peste hotare, ar putea să schimbe multe lucruri spre bine.”

XS
SM
MD
LG