Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata serii este redactoarea Maria Focşa.

„De Ziua Memoriei, în orașul Glodeni și în comuna Balatina, au fost organizate festivități consacrate evenimentelor de pe bătrânul Nistru. Căpitanul Vasile Zgârcea și locotenentul major Anatolie Calmațui nu s-a mai întors acasă. Rând pe rând, au trecut în eternitate Victor Buzdugan, Iurie Lazariuc și Alexei Jalbă.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

În anul precedent, la Gimnaziul Viișoara a fost realizat un proiect în valoare de 275.000 de lei. Proiectul a inclus schimbarea acoperișului din ardezie. Țigla metalică ademenea trecătorii, dar în februarie, când codul galben de vânt puternic a ajuns și la Viișoara, acoperișul nu a rezistat.

Domnul Victor Zama, directorul unei asociații obștești, a decis să aducă puțină bucurie în sufletele bătrânilor nevoiași. Astfel, de trei săptămâni, 30 de persoane primesc gratuit câte o masă caldă la ei acasă.

Familia Ailoaie din satul Viișoara are cinci copii, dar a mai luat o fetiță căreia i-a decedat mama, iar tatăl din cauza situației precare nu poate avea grijă de fetiță.

În detalii despre cele menționate, dar și despre alte lucruri netrecute în revistă, citiți în ziarul raional Câmpia Glodenilor.”

[transcriere Nicu Gușan]

XS
SM
MD
LG