Linkuri accesibilitate

Schimbarea, totuși, începe de la fiecare din noi...


Oxana Munteanu
Oxana Munteanu

Jurnalul săptămînal al Oxanei Munteanu.

Născută la 4 decembrie 1977 în satul Sângereii Noi, raionul Sângerei. Absolventă a Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Tetemitanu”. Stomatolog la o Clinica privată. A creat bandul „Kasandruta”.

Luni

Azi e și ziua care o avem doar o data în patru ani și mi se pare magică :) aș vrea să fac ceva deosebit în această zi.

Mă trezesc la 6 ca sa reușesc să-mi beau prima cafea și să schițez în agendă planurile pe toată săptămâna. Ceva puțin după 6 își face apariția și cel mai mic și mai matinal membru al familiei, Robert, dulcele meu băiețel de la care eu devin mai pufoasă. Olivia și Boris se trezesc și ei peste puțin timp aproape concomitent și își fac apariția în sufragerie. Datorită copiilor, am parte de dimineți dinamice, care îmi dau tonus pentru toată ziua.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:24 0:00
Link direct

Marți

Ma grăbesc să sar din pat, să privesc peste geam ca să-l văd pe Martie. Din 2007 sunt îndrăgostită de el. În 2012 am înțeles ca fără de el nu pot trăi pentru că mi-a adus-o pe ea și în 2014 a fost definitivată dragostea pentru tot restul vieții. Mă bucur enorm că a venit Martie. Îmi beau cafeaua cu zâmbet larg și răsfoiesc gândurile și emoțiile. Trebuie sa reușesc să planific ziua celor trei copiii care au decis să se nască într-o zi.

Azi facem riduri la obraji, dăruim zâmbete cu mărțișoare. E mare puterea zâmbetului, te face fericit instantaneu.

Miercuri

Trezire la 6. O cafea și câteva gânduri scrise. Robert încă doarme după o seară târzie, așa că eu folosesc momentul sa petrec mai mult cu Olivia, azi are matineu la care nu vrea sa meargă și nici sa îmbrace rochia care va fi la fel la toate fetițele din grup (aici îmi seamănă mie ) Nu înțeleg de ce se organizează matinee la care copiii trebuie sa facă ceva împotriva voinței lor...

Azi am o zi plină cu de toate: pacienti; să schițez o rochie pe care o am în cap de câteva zile; sa comand trei torte pentru copiii noștri, căci mâine avem o zi specială :) să comand și niște baloane cu heliu, sper să-mi reușească surpriza; să-mi iau rochia de catifea de la croitor;

Seara am mers cu sora mea și ne-am delectat sufletul la inaugurarea expoziției naționale de broderie la Moldeco, la care particip și eu cu două lucrări brodate și câteva poșete de epocă. Am cunoscut-o pe Mihaela Ivana, mi-am luat și un inel .

Seara în familie e plină. La cina a fost minunat, copiii încercau sa afle de la noi unde am ascuns cadourile.

Joi

Oxana Munteanu
Oxana Munteanu

Azi suntem în ziua cea mare și cea mai importantă a familiei noastre. Copiii noștri, Boris, Olivia și Robert azi au ziua de naștere. E minunat! Noi suntem părinți fericiți având acești copii deosebiți!

Cafeaua e cea mai gustoasă dintre toate băute până acum. Au ajuns baloanele, multe baloane. Surpriza ne-a reușit. Fericirea e atât de mare, încât cadourile au rămas secundare.

Toată ziua suntem cu ei și ne bucuram. Atâta lume frumoasa ne suna. Seara casa eplina cu musafiri. Buneii se bucura impreuna cu noi. Trei torte încă stau cuminți în debara. Copiii le caută. Stingem lumina și cântăm de trei ori La multi ani ! Copiii, cuminți își așteaptă rândul să-și pună dorința.

Târziu, după miezul nopții, cu Victor, ne-am mai zis încă o dată, mulțumesc pentru copii.

Am adormit împliniți.

Vineri

Fericire! Am reușit sa rămân în pat până la 7.

Câțiva pacienți azi au nevoie de mine. Pot rămâne în stomatologie doar pana la amiază, după amiaza gândurile îmi fug în atelier.

Ma grăbesc sa merg la atelier sa confecționez bijuterii, pentru mame. Schițez grăbit un coșuleț pentru o minunata doamnă și trebuie să reușesc în timp.

Corpul meu are o memorie fenomenală, toți trei copii, născuți la 38 de săptămâni, toți pe 3 martie în ani diferiți, în sarcină adăugat același număr de kilograme și revenit în timp record după naștere, dar totuși după cele trei torte de ieri, am mancat doar mere.

Intre timp aflu ca urmatorul presedinte al Moldovei il vom alege noi, cetatenii. Poate ca si acest lucru va schimba ceva in bine, dar schimbarea totusi incepe de la fiecare din noi.

Azi am invatat ca viata decurge intr-un ritm pe care uneori nu il poti accelera sau stopa.

Asa ca eu traiesc aici si acum !

XS
SM
MD
LG