Linkuri accesibilitate

Cum recuperăm banii furaţi din bănci?


Ceea ce vrem de la domnul Cioclea, dacă va deveni guvernator, e să fie vigilent şi să nu mai admită asemenea escrocherii.

Nu ştim prea multe despre Sergiu Cioclea, candidatul la şefia BNM. S-a scris însă că acesta are un background impresionant, că a lucrat 17 ani în domeniul financiar-bancar şi că are cetăţenia României şi Franţei. Un candidat doct şi merituos. Aşa pare a fi domnul Cioclea.

Realitatea cu amănuntul
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00
Link direct

Deocamdată Sergiu Cioclea a făcut doar cîteva scurte remarci referitoare la dispariţia banilor din băncile moldoveneşti. El a spus că trebuie văzut de unde au plecat banii pentru a se ajunge la cei vinovaţi. Apoi a adăugat că opinia publică va avea o dezamăgire dacă se aşteaptă ca viitorul guvernator să aducă înapoi miliardul furat…

Domnul Cioclea n-ar trebui să-şi facă griji. Oamenii lucizi nici nu se aşteaptă ca cineva în ţara asta să întoarcă banii furaţi. Am învăţat bine lecţia tranziţiei: ce a fost furat, nu mai reapare! Trebuie să fii de-a dreptul naiv ca să-ţi imaginezi că toţi vinovaţii vor returna paralele şi vor fi băgaţi în puşcărie. Vorba unui vecin de-al meu, plakali naşi denejki!

Ceea ce vrem de la domnul Cioclea, dacă va deveni guvernator, e să fie vigilent şi să nu mai admită asemenea escrocherii. Dar mai poţi avea vreo certitudine în ţara asta?

Cetăţenii însă nu ar trebui să uite această hoţie. Şi nici să renunţe definitiv la ideea că banii furaţi vor fi cîndva recuperaţi. Fireşte, nu domnul Cioclea îi va recupera. Şi nici actualii conducători. Altcineva o va face. Important e să ne păstrăm memoria, să nu uităm.

XS
SM
MD
LG