Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Candidatul desemnat la funcția de guvernator al Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, va susține o conferință de presă în compania spicherului democrat, Andrian Candu.

Parlamentul este convocat în ședință plenară.

Curtea Constituțională va decide dacă legea încalcă sau nu Constituția atunci când angajatul este suspendat din funcție, dacă are un dosar penal într-un proces de judecată.

Bridget Brink, asistentă adjunctă a secretarului de stat american, însoțită de Molly Montgomery, directoare adjunctă a Oficiului pentru afaceri est-europene își continuă vizita la Chișinău. Cele două diplomate americane discută despre aplicarea reformelor cu demnitari moldoveni, reprezentanți ai opoziției și societății civile.

Din agenda internațională:

La Amiens, în Franța, are loc summit-ul franco-britanic, la care participă primii miniștri și miniștrii de externe ai celor două țări.

Ministrul britanic de Finanțe, George Osborne, îl găzduiește pe omologul său german Wolfgang Schaeuble la o ședință anuală la Londra a Camerei de Comerț.

La Madrid, deputații spanioli urmează să stabilească un termen limită pentru formarea noului guvern de către liderul socialiștilor Pedro Sanchez.

La Atena, se află în vizită președintele Consiliului European, Donald Tusk.

La Lausanne, președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, susține o conferință de presă după ședința Consiliului de directori.

XS
SM
MD
LG