Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău vor avea loc mai multe manifestații dedicate Zilei Memoriei și un miting de comemorare a celor căzuți în războiul de la Nistru.

Comisia pentru selectarea candidatului la funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei ar urma să se reunească în şedinţă.

La fel și Guvernul are programată o ședință ordinară.

Defrișările ilegale de păduri în Moldova este tema unei noi runde de dezbateri organizate de Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova, avându-l ca invitat și pe ministrul mediului Valeriu Munteanu.

Centrul de tineret „Piligrim-Demo” Găgăuzia, Asociaţia Presei Independente și Centrul pentru Jurnalism Independent au anunțat o conferință de presă cu tema: „Situaţia în jurul companiei publice „Teleradio Găgăuzia” şi limitarea libertăţii de exprimare” în autonomia găgăuză.

Din actualitatea internaţională:

Președintele Consiliului European Donald Tusk întreprinde o vizită la Zagreb și Skopje, în Croatia și Macedonia, pe fondul ultimelor tensiuni legate de criza refugiaților.

Președintele Kârgâzstanului Almazbek Atambaev va vizita Moscova, unde va discuta cu președintele Vladimir Putin despre întărirea relațiilor comerciale și economice.

XS
SM
MD
LG