Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău își încheie vizita o echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional, care s-a informat timp de o săptămână despre situația macro-economică și politicile guvernului. Mandatul experților nu include discutarea vrunui acord de ajutor din partea FMI.

Reprezentanți ai Forumului Civic, care reunește protestatarii anti-guvernamentali, urmează să-și anunțe la o conferință de presă planurile de viitor, după ce autoritățile nu le-au îndeplinit revendicările, în frunte cu cererea de organizare a anticipatelor.

Din actualitatea internațională

La Geneva, începe a 31-a sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului.

Tot în Elveția, numai că la Zurich, Gianni Infantino, nou alesul președinte al FIFA, își va marca prima zi de lucru în această calitate, jucând într-un meci de fotbal cu angajații acestei structuri, care guvernează fotbalul internațional și care este zguduită de scandaluri de corupție.

În Irlanda, urmează a fi anunțate rezultate alegerilor generale de vineri, dar se așteaptă un rezultat neconcludent.

În Iran, sunt așteptate rezultatele alegerilor de vineri, primele de după acordul internațional prin care Teheranul a acceptat să-și reducă programul nuclear în schimbul ridicării sancțiunilor. Rezultatele parțiale sugerau întărirea reformiștilor apropiați președintelui Hassan Rohani.

XS
SM
MD
LG