Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău își încheie vizita o echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional, care s-a informat timp de o săptămână despre situația macro-economică și politicile guvernului. Mandatul experților nu include discutarea vrunui acord de ajutor din partea FMI.

Reprezentanți ai Forumului Civic, care reunește protestatarii anti-guvernamentali, urmează să-și anunțe la o conferință de presă planurile de viitor, după ce autoritățile nu le-au îndeplinit revendicările, în frunte cu cererea de organizare a anticipatelor.

Din actualitatea internațională

La Geneva, începe a 31-a sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului.

Tot în Elveția, numai că la Zurich, Gianni Infantino, nou alesul președinte al FIFA, își va marca prima zi de lucru în această calitate, jucând într-un meci de fotbal cu angajații acestei structuri, care guvernează fotbalul internațional și care este zguduită de scandaluri de corupție.

În Irlanda, urmează a fi anunțate rezultate alegerilor generale de vineri, dar se așteaptă un rezultat neconcludent.

În Iran, sunt așteptate rezultatele alegerilor de vineri, primele de după acordul internațional prin care Teheranul a acceptat să-și reducă programul nuclear în schimbul ridicării sancțiunilor. Rezultatele parțiale sugerau întărirea reformiștilor apropiați președintelui Hassan Rohani.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG