Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Sud 


Invitatul rubricii de astăzi este redactorul Ion Ciumeică.

„La recenta ședință a comisiei extraordinare de sănătate publică Cimișlia s-a menționat că pe parcursul a șapte săptămâni de monitorizare în acest raion a fost înregistrat un caz de gripă confirmată clinic la o persoană aflată în evidență în respectiva unitate teritorial-administrativă. Această persoană a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase «Toma Ciorbă» din municipiul Chișinău. De asemenea, au mai fost înregistrate 565 de cazuri de infecții respiratorii acute și 113 cazuri de infecții respiratorii severe, ceea ce este sub nivelul mediu republican.

O altă știre ar fi că în orașul Ștefan Vodă s-a desfășurat faza a doua a concursului raional Pedagogul Anului la care au participat 21 de candidați. În urma evaluării acestora, pentru participare la concursul național au fost selectate două învingătoare: Ludmila Malache, învățătoare cu grad didactic I la clasele primare de la gimnaziul Viișoara, și Nela Juvala, profesoară de chimie cu grad didactic I la gimnaziul «Alexandru cel Bun» din satul Slobozia.

De asemenea, vreau să vă mai spun că după aproape două luni de pregătire în domeniul acordării primului ajutor medical calificat în cazul adulților, al copiilor, al sugarilor în diverse situații de risc, alți nouă angajați ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Cahul au finisat cursul de inițiere pentru a deveni paramedici.

Alte informații în numărul de astăzi al «Gazetei de Sud» sau pe site-ul Gazetadesud.md.”

XS
SM
MD
LG