Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Astazi va avea loc prima şedinţă a Parlamentului din această sesiune. Parlamentarii urmează să examineze mai multe chestiuni, printre care Legea cu privire la Procuratură, pachetul de legi privind sistemul financiar-bancar, şi pachetul de legi cu privire la integritate. Nu este clar dacă pe agendă se află și proiectul de buget pe anul curent, care nu a fost încă dezbătut.

IDIS Viitorul dezbate astazi deespre transperanta in activitatea forului legislative al Moldovei.

Despre integritatea judecatorilor este subiectul sedinței Clubului Jurnalistilor de Investigatie.

Curtea de Conturi examineaza un raport despre auditul unor întreprinderi de stat si societati comerciale cu capital integral sau majoritar de stat şi daca ele realizeaza cee ace si-au propus.

Pe plan internaţional:

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va afla astăzi la Minsk.

Ministrii de interne din tarile Uniunii Europene se intilnesc la Bruxelles si urmeaza sa discute criza refugiatilor din Europa, dupa sedinta de ieri a tarilor balcanice pe aceiasi tema de la Viena.

Ieri, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a vorbit din nou despre nevoia păstrarii grantelor deschise in cadrul acordului de la Schengen, desi ceea ce se vede acum este reintroducerea unor controale drastice intre tarile aflate in acordul de libera trecere de la Schengen: Nu exista nici o indoiala ca trebuie sa refacem spatiul Schengen. Vor trebui bani, timp si mai ales efort politic. Vor exista ţări care nu vor putea face față provocărilor, dar Europa le va ajuta. Trebuie să investim în Schengen si nu în distrugerea acestui acord…”, a declarat miercuri Donald Tusk.

La Viena are loc sedinta de iarnă a Adunarii Parlamentare a OSCE.

În urmă cu 60 de ani, liderul sovietic Nikita Kruşciov a rostit discursul său acuzindu-l pe Stalin de promovarea unui cult al personalitaţii. Un discurs şocant pentru cei care îl auzeau si un reper pentru istoria recentă a Europei.

XS
SM
MD
LG