Linkuri accesibilitate

Deputaţi sărmani


...se chinuiesc o viaţă prin culoarele puterii.

Episodul cu deputaţii nemulţumiţi de salariul lor de 7500 de lei a provocat multe discuţii pe reţelele de socializare. Supărarea cu care un parlamentar a invocat supravieţuirea sa dificilă cu acest salariu a stîrnit replici şi comentarii tăioase. Deputaţii au fost făcuţi cu ou şi cu oţet, lumea a spus că de fapt aceşti parlamentari primesc şi alţi bani pe lîngă cei 7500 de lei, iar o idee împărtăşită de foarte mulţi a fost aceea că deputaţii autohtoni sunt într-o altă dimensiune, că nu ştiu cum trăieşte omul simplu cu o pensie de 1200 de lei.

Să remarcăm că în aceeaşi seară, la un post tv, deputatul nemulţumit de salariul său a făcut o precizare: salariul de 7500 e mic în raport cu salariile unor oameni de afaceri care încasează cîte 30-40 de mii de lei.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:35 0:00
Link direct

Părerea mea e că deputaţii autohtoni ştiu foarte bine cum trăieşte un bătrîn cu pensie ridicolă. Ştiu foarte bine realitatea, dar pensiile simplilor muritori pur şi simplu nu-i prea interesează. Aceasta e maşinăria statală pe care am creat-o în zorii tranziţiei. Piuliţele ei au grijă de propria lor bunăstare. Asta e.

Cum să trăieşti cu 7500 de lei? Deputaţii ar putea să afle asta de la miile de pensionari sărmani, cum bine a observat un explorator al FB. O mătuşă dintr-un sat uitat repede i-ar învăţa cum să reziste cu această sumă.

Dar să admitem că salariile şi îndemnizaţiile parlamentarilor sînt într-adevăr de rîsul curcilor. Păi, de ce nu părăsesc aceştia funcţiile? De ce suportă chinul? De ce nu-şi caută un alt job? Unde mai pui că muncesc ca Stahanov pentru salariul lor mic. Păi, e normal să suferi aşa?

Ei bine, aceşti oameni, deşi nu le convine retribuţia pe care o primesc, rămîn în structurile statului. Rămîn şi nu pleacă altundeva. Rămîn şi se chinuiesc o viaţă prin culoarele puterii. Sărmanii! Chiar ţi se face milă de ei. Şi nu mai înţelegi cum unii conducători-judecători-vameşi-cinovnici, cu salarii modeste, îşi făuresc castele faraonice.

XS
SM
MD
LG