Linkuri accesibilitate

Donald Tusk: Mecanismul de salvgardare cu privire la accesul la prestații sociale nu este destinat să se aplice cetățenilor UE care lucrează în acest moment în Marea Britanie


Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat din nou că Uniunea Europeană s-ar putea destrămă în cazul că Marea Britanie se retrage. Condițiile în care britanicii sunt dispuși să rămână în UE vor fi discutate joi și vineri la summitul Uniunii, de la Bruxelles. Tusk s-a aflat luni la București, unde s-a întâlnit cu președintele român Klaus Iohannis. La o conferință de presă, Tusk a asigurat că restricțiile pe care Marea Britanie vrea să le negocieze privind accesul la prestații sociale nu sînt destinate să se aplice cetățenilor din UE care lucrează deja în Marea Britanie.
„În România, ca și în alte țări UE chestiunea beneficiilor sociale continuă să fie una dintre cele mai importante. Vă asigur că propunerea cu care am venit este justă și echilibrată. Mecanismul de salvgardare cu privire la accesul la prestații sociale nu este destinat să se aplice cetățenilor UE care lucrează în acest moment în Marea Britanie. Această propunere protejează libertatea de mișcare și ajută Marea Britanie să-și rezolve îngrijorările cu privire la accesul la beneficii sociale", a mai spus Tusk, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG