Linkuri accesibilitate

„Deși trăim în secolul XXI, reglările de conturi seamănă cu acelea din anii ’90”


Jurnalul săptămânal cu Radu Chivriga.

Născut în 30 octombrie 1989 la Ungheni. Absolvent al Colegiului Financiar-Bancar A. Diordiță și al Universității Libere Internaționale din Moldova. CEO și co-fondator al portalului de transmisiuni în direct Privesc.Eu

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:17 0:00
Link direct

Luni

Dacă unii încep dimineața cu o cafea și un croissant, atunci la mine dimineața începe cu verificarea poștelor electronice – din Moldova și România. Rulez ultimele noutăți și verific agenda evenimentelor pentru ziua curentă. În ultima perioadă, în zilelele de luni au devenit tradiționale, într-un fel, anunțurile despre plecările din partide. Ziua de astăzi nu este o excepție. Tocmai s-a anunțat o conferință de presă cu o temă fără surprize pentru mine – rândurile PCRM se subțiază cu 500 de membri. Am impresia că acest partid este demult un cadavru politic. Interesant dacă practica de schimbare a partidelor și de așa-zisa „procurare” a unor politicieni va înceta vreodată. Uneori am impresia că am fi în secolul XVIII, când se făceau schimbi de robi sau se cumpărau alții noi.

Marți

Dimineața începe devreme, la Consulatul României din Chișinău. Recunosc, sunt un conservator în cele ce ține respectarea tradițiilor în familie. Așa că, după jumătate de an, mi-am convins soția să ia numele meu de familie. Deja nici rânduri nu mai pot fi numite cele câteva zeci de persoane care stau în preajma Consulatului, iar gândul la mulțimea ce era aici acum câțiva ani, îmi dă fiori. Astăzi este o zi mai deosebită. Avem stabilit un interviu pentru o funcție nou creată în cadrul companiei Privesc.Eu. Fiecare interviu e o bucurie personală – mă simt mândru că am șansa de a convinge cel puțin încă o persoană să rămână acasă. Este deosebit sentimentul de a oferi un nou loc de muncă.

Miercuri

Ziua a început cu un dejun frugal și un ceai luat devreme la oficiu. Am convenit să începem perioada de probă cu noul angajat. Așa că, toată ziua o petrec demonstrându-i ce are de făcut. Parcă se descurcă, însă urmează să vedem. Eu sunt omul șanselor și mă bucură faptul că echipa, care acum 7 ani număra două persoane, se extinde. Asta înseamnă că suntem solicitați, iar nevoia de informație echidistantă și direct de la sursă, rămâne a fi prioritate în acest stat pe care unii preferă să-l numească, în ultima perioadă tot mai des, drept unul „capturat”. Pentru că suntem într-o perioadă dificilă, îmi petrec și serile în fața calculatorului, cu atât mai mult că noul premier ne-a oferit o „surpriză” și convoacă ședințe de Guvern la ora 17, atunci când ziua de muncă ar trebui să se încheie. Așa că, de obicei, zilele mele de muncă, mai cu seamă cele de miercuri, se încheie aproape de miezul nopții. Această seară nu este o excepție. Am norocul să am o soție din domeniu, altfel nu știu ce m-aș face.

Joi

Soarele a răsărit, iar odată cu el – și buna dispoziție. Am mai mult timp pentru a organiza treburile în cadrul companiei și de a face o plimbare prin orașul copilăriei mele – sumbru în această perioadă și plin de gropile răsărite de sub zăpada recent topită. Ziua de astăzi ne aduce o nouă supriză pe piața media. Am aflat că Moldtelecom are o nouă grilă – modificată peste noapte. Mă prind la gândul că, deși trăim în secolul XXI, reglările de conturi seamănă cu acelea din anii ’90. În același timp, vreau să cred că este un succes faptul că, timp de 7 ani, am reușit să rămânem echidistanți ca-n prima zi și oferim spațiu tuturor celor care vor să-și transmită mesajele. Nici ziua de joi nu se încheie foarte devreme pentru mine. Joi este ziua când sunt difuzate două emisiuni de top, după mine, - „Politica” și „Puterea a Patra”. Le urmăresc de fiecare dată – sunt sigur că voi afla ceva nou din dedesubturile politicii moldave.

Vineri

Gândul că urmează să am parte de zile libere mă bucură enorm. În ultima perioadă, din cauza turbulențelor politice, fiecare zi liberă e o sărbătoare pentru mine, cu atât mai mult că timpul de afară ține cu noi și avem parte de o iarnă... primăvăratică. De fapt, și azi o zi mai liberă, mai liniștită. Am timp și de un mic respiro, cum rar s-a mai întâmplat în ultima perioadă. Închei săptămâna alături de soție, într-o ședință foto pentru un site. Ne rugăm să avem parte de un week-end liniștit, fără turbulențe pe eșichierul politic – trebuie să recunosc, de asta depinde și liniștea din căminul nostru.

XS
SM
MD
LG