Linkuri accesibilitate

Dar da, Doamne, o ploaie torențială ca să spele tot orașul ista plin de glod si mizerie


Victor Micusa
Victor Micusa

Jurnal săptămînal cu Victor Micusa.

Născut la 17 august 1966, s. Cotijenii-Mici, Sangerei. Presedintele Uniuni Frizerilor si a Cosmeticienilor din R.Moldova. Absolvent a Universitatii Agrare, facultatea economie si gestiune. In prezent, director la salonul de frumusete Micusa-Stil.

Luni

M-am sculat dimineata de la un tril de pasarica ca in toi de primavara. E prima zi a lunii februarie, dar natura se grabeste …

Ma grabesc si eu la serviciu. Prima clienta e la o schimbare de look, o doamna care se afla intr-o stare depresiva atunci cand s-a programat. Pregatind o femeie pentru asa „fapte eroice'' ce tin de transformarea propriului stil de viata, stilistul are sarcina sa-i explice clar si univoc ca nici un fel de schimbari nu se vor produce fara o schimbare prealabila a propriului mod de gîndire. Propria ratiune trebuie sa-i contureze in imaginatie chipul la care, in final, ar vrea sa ajunga femeia. Femeia trebuie sa se vada in propriile vise si fantezii anume pe sine, si nu pe un star de cinema, de estrada sau TV. Ea isi va crea o abordare realista a procesului de transformari, simtind gustul unor victorii mici, care ,in consecinta, o vor aduce spre victoria finala.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:14 0:00
Link direct

Marti

Inainte de serviciu am hotarit sa fac o plimbare prin parc. Facand o tura pe langa Catedrala si Arca de Triumf, am trecut drumul pornind spre Aleea clasicilor. Langa monumentul lui Stefan cel Mare, de-a lungul gardului, era amplasata o galerie dedicată marelui scriitor Mihai Eminescu. Mi-am zis ca iau o cafea si revin, dar privirea mi-a fost sustrasa de o pereche tanara, care se plimbau fericiti. Fata s-a dovedit a fi una dintre clientele mele care ma viziteaza de mic copil, si ajungind in drept cu mine, a dat binete si m-a prezentat baiatului.

Dragostea… Atractie pana la o tulburare a ratiunii… Dorinta pina la dureri in burta… Pasiune pina la o epuizare totala. Ce fata nu viseaza sa incerce astfel de senzatii?

Dragostea… Intalniri romantice la licarul luminarilor… Mirosul imbatator al mirosului de flori… Atingirele tandre ale unor miini puternice de barbat… Ce fata nu-si doreste sa traiasca aceste minute tentante ?

Dragostea… O declaratie de dragoste timida si confuza… Propunere induiosatoare de casatorie… Juramintul in fata altarului cu schimb de inele de casatorie… Ce fel de femeie nu este obsedata de aceste cuvinte magice?

Este, pe drept cuvint, o adevarata fericire atunci cind dragostea le insoteste pe clientele noastre intreaga lor viata - dragostea parintilor, dragostea barbatului devotat, si dragostea copiilor recunoscatori.

Miercuri

M-am trezit ca deobicei la ora 6.00. Un ceai de rostopasca amar pentru a-mi face ziua mai dulce, citeva exercitii de inviorare, tualeta de dimineata si micul dejun insotit de o cafeluta facuta la ibric. Inceput de zi insorita - ziua mea, a leilor care-mi ridica dispozitia… Dar da, Doamne, o ploaie torentiala ca sa spele tot orasul ista plin de glod si mizerie.

De obicei miercurea lucrez pina la masa, iar dupa, merg la sauna cu un colectiv de profesori, doctori habilitati in stiinte matematice. Un fel de cenaclu, unde se spun bancuri intelegente, aforisme, epigrame, se cinta romante, muzica folk si muzica usoara care pot concura cu multe vedete din show-bussinesul autohton. „Seara pe deal” sau „Trecea fanfara militara”, cintata de 12 voci barbatesti suna foarte grav si patriotic .

Dupa sauna fiecare pleaca in drumul sau iar citiva urca in autocarul N 5, un autocar cu miros strident de motorina, cu un rind de scaune pe de-o-parte si de alta si cu senzatia de a nu te aseza si de a nu te a atinge de nimic inainte de a trece cu un burete spumos sau macar cu o peticuta umeda. Taxatoarea, o doamna tunsa baieteste cu parul blond a luat banii de la un coleg de-al nostru care a facut cinste cumparind 6 tichete, si cochetind cu noi ne-a rugat sa-i intoarcem tichetele la sfirsit de calatorie.

Autocarul rabla, taxatoarea in blana-scurta din shin-shila iar eu cu profesorii ne uitam cu ochi uimiti unul la altul. Culmea falimentului - sa ajungi hot de buzunare printre nudisti.

Joi

Dispozitia a inceput sa se stinga incepind cu privirea in geam, care prevestea a o zi mohorita. Pe strada pietonala, care era conceputa ca denumire Str. „omenilor cei buni", cu scaune, havuz, tomberoane si fel de fel de seductii - e liniste. Dupa citeva luni zbuciumate cu defilari si lozinci : Jos Timofti-sus poporu, sus Timofti - jos mafia, jos Dragutanu, jos Plaha, jos Iuda - sus Liuda, sus Dodon - Zina-Carbina, jos coruptia, sus Poporu-jos Dodonu, sus Usatii- jios Usratii, stradela parca nu are fata ei. Orasul libertatii pare pustiu dupa ce, pe de o parte a fost constrins de niste lebede si masini, care pe vremurile URSS se numea Luna-park, si pe de alta erau inzepeziti de o gramada de omat negru care parea strins din tot orasul pentru ca ei sa nu se extinda.

Istoria este ca pastelul, mai bine sa nu vezi cum se pregateste.

Vineri

Sfirsit de saptamina si inceput de weekend. De obicei vinerea ma ocup de administratie, automobil si alte chitibusenii care se aduna pe parcursul saptaminii, apoi plec la vila sau vizitez casa parinteasca, ca lunea sa incep a face oamenii mai frumosi si cu mai multa ardoare de sine. „Frumusetea va schimba lumea" - nu este doar o fraza banala ci este o prorocire si anume frizerilor le revine aceasta misiune. Schimbind in fiecare zi oameni, facindu-le mai frumoase ghindurile, insuflindu-le optimism, eliberindu-le visele, asigurindu-le un reglaj la o atitudine pozitiva fata de viata, ajutindu-le sa-si realizeze talentele, frizerii salveaza lumea de pesimism, depresiune, agresivitate, invidie, apatie, disperare, lipsa de scurpule, lipsa de vointa, zgircenie, morocaneala, meschinarie, dogmatism, iresponsabilitate, suprimare, insatisfactie, spirit de razbunare, prejudecati, suspeciune, cinism, fatalism, izolare, jignire, intimidare, intepeneala, instabilitate, pasivitate, nesiguranta, banalitate, duritate, intoleranta, lipsa de sinceritate, prostie, naivitate si neglijenta.

Sarcina primordiala a tuturor frizerilor consta in intelegerea propriei predestinari - realizarea unei Misiuni speciale.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG