Linkuri accesibilitate

La o conferință de presă Forumul Civic acordă guvernului o perioadă de 30 de zile pentru îndeplinirea unei liste de nouă revendicări


Forumul civic, o adunare ad-hoc a organizatorilor protestelor anti-guvernamentale și a altor organizații ale societății civile, au cerut din nou organizarea de alegeri anticipate pentru că actuala majoritate parlamentară este nu estre reprezentativă pentru rezultatul ultimelor alegeri generale. Guvernul lui Pavel Filip este lipsit de legitimitate, a adăugat Arcadie Barbăroșie, unul din inițiatorii Platformei civice „DA”, la o conferința de presă. Se oferă însă guvernului un răgaz de 30 de zile pentru îndeplinirea unei liste de nouă revendicări deși „singura soluţie pentru repunerea instituţiilor statului în serviciul cetăţenilor rezidă în organizarea alegerilor anticipate imediat după pregătirea condiţiilor necesare pentru un scrutin liber şi corect”, se arată în declarația de joi a Forumului.

Forumul s-a reunit săptămâna trecută, după ce guvernul lui Pavel Filip depusese jurământul, pentru a decide dacă si cum va continua mișcarea de protest. La dezbaterile din 29 ianuarie participaseră și Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor și Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”. Cele două partide nu au fost prezente astăzi dar Usatîi a declarat telefonic Europei Libere că partidul său sprijini planul de acțiuni prezentat de Forumul Civic.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG