Linkuri accesibilitate

Statele Unite acuză Rusia de atacarea în Siria a pozițiilor opoziției anti-Assad diminuînd astfel șansele negocierilor de pace de la Geneva


Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby, a afirmat că loviturile din jurul orașului Alep au provocat și mai multe victime civile și a susținut că loviturile aeriene rusești au țintit pozițiile opoziției anti-Assad, nu pe cele ale militanțiilor organizației teroriste a Statului Islamic. Armata siriană, susținută de aviația siriană, a reușit între timp să blocheze principale cale de aprovizionare a rebelilor spre Turcia.

Opoziția siriană a declarat că va reveni la negocierile de la Geneva doar dacă sunt satisfăcute cererile legate de problemele umanitare.
Delegația guvernului sirian, pe de altă parte, a acuzat opoziția că se retrage numai pentru că a pierdut teren în luptele din Siria, mai ales din jurul orașului Alep. Dar șeful misiunii regimului de la Damesc nu a precizat condițiile în care delegația sa va relua tratativele indirecte de pace.

XS
SM
MD
LG