Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Glia Drochiană”


Invitata rubricii de astăzi este Liuba Bulgaru.

„De curând, un grup de profesori de informatică din Republica Moldova s-au întors din Coreea. În această țară, profesorii au participat la cursuri de instruite. Printre acești profesori, este și Gheorghe Chistrugă, profesor de informatică la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Drochia. În Coreea, profesorii au studiat bazele programării vizuale, elemente fundamentale ale programării web, dar și programarea roboților, elaborarea și implementarea conținuturilor educaționale digitale. În raionul Drochia extistă cinci instituții de învățământ unde elevii din clasa a noua, vor promova bazele programării vizuale.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
Link direct

Recent, ziarul care se editează în raionul Drochia a împlinit 65 de ani. Ziarul s-a menținut în această perioadă îndelungată, și din 1999 a devenit un ziar independent. Acum, apare în raionul Drochia cu un tiraj de peste 4000 de exemplare.

Cinci elevi de la Liceul Teoretic „B. P. Hasdeu” din orașul Drochia, s-au ales cu premii din partea Asociației Presei Independente. Este vorba de o participare a acestor elevi în cadrul proiectului „Promovarea toleranței și a diversității în societate”.

Cu regret, natalitatea din Drochia este în cădere liberă. Astfel, anul trecut, în raionul Drochia, s-a înregistrat o creștere a mortalității și o scădere a natalității. În 2015, în raion s-au născut 698 de copii, cu patru mai puțin decât în anul precedent.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG