Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei, prezentată de IPN:

Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei organizează conferinţa ştiinţifico-metodică: „Unirea Principatelor Române din 1859, eveniment istoric cu impact naţional şi european”.

Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” organizează lansarea Campaniei Naţionale de promovare a lecturii „Să citim împreună!”, ediţia 2016. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 13 la Teatrul „Licurici”.

Din agenda internațională a zilei, anunțată de Reuters:

Premierul Marii Britanii, David Cameron, vizitează Cehia în încercarea de a-și face aliați est-europeni pentru a reforma Uniunea Europeană.

La Atena va sosi în vizită ministrul iranian al petrolului, la doar câteva zile după ridicarea sancțiunilor internaționale împotriva Teheranului, un eveniment care relansează pe piață un mare exportator de țiței.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG