Linkuri accesibilitate

O ședință parlamentară de 30 de minute


(foto: Constantin Grigoriță)
(foto: Constantin Grigoriță)

Guvernul Pavel Filip a fost votat de o majoritate parlamentară.

Parlamentul Moldovei a aprobat cu 57 de voturi ale noii majorități create de Partidul Democrat guvernul premierului desemnat Pavel Filip. Ședința convocată în grabă și tensionată de protestele puținilor membri ai opoziției aflați în sală, a fost scurtată din inițiativa liderului PD, Marian Lupu, care a sugerat ca Filip să întrerupă prezentarea programului de guvernare și să se treacă direct la vot.

Proteste la Chișinău împotriva votării Guvernului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00

Între timp sute de persoane demonstrau în fața Parlamentului împotriva învestirii guvernului Filip, cerând alegeri anticipate. Protestele au continuat mult după încheierea ședinței parlamentare care a durat numai 30 de minute, iar manifestanții au reușit să deschidă cu forța o ușă din spate a clădirii Parlamentului.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:13 0:00
Link direct

În cursul serii au făcut apel la calm, în fața mulțimii, liderii partidelor care au organizat protestul: Andrei Năstase (Platforma DA), Igor Dodon (PSRM) și Renato Usatîi (Partidul Nostru).

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG