Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, premierul desemnat Pavel Filip continuă convorbirile despre formarea noului guvern. Astăzi, urmează să discute între altele cu reprezentanții patronatelor.

Curtea de Apel Chișinău examinează un nou recurs al avocaților în cazul fostului premier judecat pentru corupție, Vlad Filat.

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor urmează să dea publicității rezultatele unui nou sondaj despre evenimentele politice și politicieni în 2015.

Din agenda Internațională:

Șefa guvernului polonez Beata Szydlo urmează să rostească un discurs în Parlamentul European, pe fundalul îngrijorărilor europene față de reformele conservatorilor din Polonia.

La Washington, Fondul Monetar Internațional își va face publice previziunile pentru economia globală în 2016 și anii următori.

La Beijing este așteptată publicarea unui raport statistic despre creșterea economică din 2015 în China, a doua economie a lumii, așteptându-se că a avut cel mai prost an în ultimul sfert de secol.

Președintele Chinei, Xi Jinping, începe o vizită în Arabia Saudită, Egipt, și Iran.

Parlamentul Azerbaidjanului examinează propunerea guvernului să introducă reguli mai aspre pe piața valutară pentru a opri deprecierea drastică a monedei azere. Manat-ul a pierdut peste 30% din valoare față de dolar pe fundalul ieftinirii petrolului.

XS
SM
MD
LG