Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Partidul Socialiștilor a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională două decizii recente: decretul președintelui Nicolae Timofti prin care-l însărcinează pe Pavel Filip cu formarea viitorului guvern și modul în care s-a formalizat noua majoritate parlamentară.

Partidul Liberal a convocat o ședință a Biroului Politic Național.

Premierul turc Ahmet Davutoglu se află la Londra pentru convorbiri legate de combaterea terorismului și despre rolul pe care Turcia îl poate juca în încetinirea fluxului de refugiați spre Europa.

La Bruxelles are loc reuniunea miniștrilor de externe.

Tot la Bruxelles este așteptat președintele Poloniei, Andrej Duda. Săptămâna trecută, Comisia Europeană a hotărât să lanseze o procedură împotriva Poloniei în legătură cu modul în care au fost reformate Curtea Constituțională și radioteleviziunea publică, modificări criticate drept contrare principiilor fundamentale ale guvernării legii în Uniunea Europeană.

Asistentul secretarului de stat american pentru controlul armamentului, Frank Rose, este așteptat la Kiev.

În Statele Unite este marcată ziua dedicată lui Martin Luther King, unul din cei mai cunoscuți luptători americani pentru drepturi civile.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG