Linkuri accesibilitate

Platforma DA, Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru cer alegeri anticipate


Platforma DA, Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru condus de Renato Usatîi au organizat manifestații separate de proteste sâmbătă în centrul Chișinăului la care s-a cerut însă același lucru: alegeri anticipate. Schimbarea de poziție, relatează corespondenta Europei Libere, este a Platformei DA care până de curând dorea evitarea alegerilor prin instaurarea unui nou guvern care să nu fie însă „dominat de Plahotniuc”. Or Pavel Filip, democratul însărcinat acum de președintele Nicolae Timofti cu formarea noului guvern, este perceput tocmai drept „unealta” prin care Partidul Democrat încearcă să preia toate pârghiile puterii.

Atât liderii Platformei DA cât și socialiștii au anunțat noi proteste pentru ziua când Pavel Filip ar urma să vină în Parlament să ceară votul de încredere și în general, continuarea manifestațiilor până pe 29 ianuarie. Este data la care, în absența unui guvern cu puteri depline, președintele Nicoale Timofti trebuie să dizolve Parlamentul și să anunțe alegeri anticipate.

Ministrul democrat al Comunicațiilor, Pavel Filip a fost însărcinat cu formarea noului guvern vineri și are sprijinul a 55 de deputați, o nouă majoritate formată din Partidul Democrat, Partidul Liberal și 14 parlamentari foști comuniști.

XS
SM
MD
LG