Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Expresul din Ungheni


Invitata rubricii de astăzi este Lucia Bacalu

„După ce în 2007 orașul Călărași s-a înfrățit cu municipiul Călărași din România, iată că a venit rândul consiliului raional Călărași, să se înfrățească cu consiliul județean Călărați. Recent, consilierii raionali din Călărași, au încredințat președintelui raionului să semneze acordul de cooperare dintre cele două consilii. Inițiativa a aparținut consiliului județean din Călărași, România, și prevede realizarea de schimb de experiență în domeniul administrației publice, culturat, organizarea de evenimente comune și realizarea de proiecte.

Chiar dacă gazele naturale s-au scumpit iar oamenii caută surse alternative de energie, autoritățile raionului Nisporeni nu renunță la proiectele lor ce țin de asigurarea localităților cu gaze naturale. Este o necesitate în primul rând pentru instituțiile publice, care oferă mult mai mult confort. În plus, se vor reduce din grijile conducătorilor acestor instituții, a explicat pentru Expresul președintele raionului Nisporeni, Ion Artene.

Centrul de reabilitare socială a tinerilor din Ungheni a marcat zece ani de activitate. Cu toate acestea, bucuria nu a fost deplină. Asta pentru că activitatea centrului ar putea fi întreruptă, după ce Primăria din Ungheni a pierdut dreptul de finanțare, conform ultimelor modificări ale legislației. În prezent se caută soluții pentru a remedia situația.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG