Linkuri accesibilitate

Președintele CE pledează pentru menținerea spațiului Schengen


Rata șomajului în Uniunea Europeană va crește dacă spațiul Schengen, cel al liberei circulații, este restrâns sau desființat ca urmare a crizei refugiaților și a serie de atacuri teroriste, a avertizat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker vineri, într-o conferință de presă. Juncker a adăugat că păstrarea monedei euro nu ar mai avea sens în cazul că spațiul Schengen dispare. „Schengen este una dintre cele mai mari realizări ale procesului de integrare europeană. Fără Schengen, fără libera circulație a lucrătorilor, fără libertatea cetățenilor europeni de a călători, euro nu are niciun sens” a mai spus președintele Comisiei Europene, citat de agențiile internaționale de presă.
Joi au intrat în vigoare noile măsuri de control la granița dintre capitala daneză Copenhaga și sudul Suediei, iar autoritățile locale au avertizat imediat că în cazul reinstalării graniței între aceste două țări, zeci, dacă nu sute de mii, de persoane vor fi impiedicate să facă naveta la locul de muncă.

Tot joi, comisarul european pentru migrație Dimitris Avramopoulos a estimat, într-o audiere în Comisia de libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European, că desființarea spațiului Schengen ar însemna „începutul sfârșitului proiectului european”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG